Jozef Dumoulin-2.jpeg

Sofa-babbelconcert met Jozef Dumoulin 5/12

Ohlalala kondigt een reeks nieuwe sofa-babbelconcerten aan

Jef Neve bijt de spits af op zondag 26 september

Ohlalala kondigt aan: jazz & blues in drie hartverwarmende sofa-babbelconcerten die u doorheen de kille herfstmaanden zullen loodsen.

 

Na de pop & rocktrip van Tom Vanstiphout met resp. Milow, Bart Peeters en Koen Wauters en het singer-songwriterstrio Meskerem Mees, Frank Vander linden en Stef Kamil Carlens in gezelschap van gastheer Douglas Firs, is het nu de beurt aan Steven De bruyn. Op zijn sofa ontvangt hij jazz-icoon Jef Neve, blueslegende Roland en het veelbelovende talent Jozef Dumoulin.

Gastheer Steven De bruyn, onttrokken aan de Limburgse steenkoolgroeve en eigenaar van een collectie van meer dan 200 mondharmonica's, maakt België - ook na Toots Thielemans - nog ver buiten de landsgrenzen bekend met zijn mondharmonica. Hij richtte in België met El Fish de eerste bluesband op die onze geliefde AB deed vollopen. 

Ook al is Jef Neve één van ’s lands grootste pianisten, we verdenken hem ervan een punker in hart en nieren te zijn. Zijn vele muzikale omzwervingen zijn hier getuige van. In het begin van zijn carrière deelde hij het podium met Get Ready, vervolgens deed hij enkele succesvolle tournees met Natalia aan zijn zijde, maakte hij een iconische cover van de Goose-klassieker 'Synrise' en stond hij ook nog op Pukkelpop. 

Als alleen je voornaam reeds volstaat, mag je jezelf wel beschouwen als de godfather van de Belgische blues. In 1990 richtte Roland Van Campenhout, samen met Arno, de Belgische bluesband ‘Charles et les Lulus’ op. Hij wist rockers als Admiral Freebee en Mauro aan boord te halen voor de productie van zijn platen. Deze 76-jarige muzikant cruist via de Mainstreet op 24 oktober richting het Ohlalala-sofabbelconcert van Ohlalala. 

Ook onze derde in de rij is een muzikant die graag buiten de lijntjes kleurt. Jozef Dumoulin is beroemd en berucht omwille van zijn Fender Rhodes. Ook hij vond Mauro met het project 'Othin Spake'. Zijn muzikale smaakpalet bestaat uit hedendaagse fusion overgoten met een experimentele saus en vriend noch vijand kunnen ontkennen dat hij de jazz & bluesscene op een nieuw spoor heeft gezet. 

Tijdens de sofa-babbelconcerten nodigt een Belgische topmuzikant iedere maand een Belgische artiest uit op de sofa. Samen spelen ze hun lievelingssongs en die van het publiek én nemen ze jou mee langs de soundtrack van hun leven tijdens een intieme babbel. Als lid van Ohlalala kan je deze sofa-babbelconcerten gratis bijwonen. 

Praktisch:

  • Ben je al lid van Ohlalala en wil je erbij zijn? Stuur dan snel een mailtje naar: hallo@ohlalala.be met de boodschap: “Ik kom naar Jef Neve” en wij reserveren alvast jouw plaatsje! 
  • Wil je graag een niet-lid meenemen? Dat kan! Hij of zij betaalt dan 10 euro/ticket aan de kassa. Maar ook dan reserveer je best jouw plaatsje door een mailtje te sturen naar hallo@ohlalala.be 

Data:

  • Zondag 26/9, 11u: Jef Neve (Hangar 3020, Herent)
  • Zondag 24/10, 11u: Roland (Hangar 3020, Herent)
  • Zondag 5/12, 11u: Jozef Dumoulin (Hangar 3020, Herent)